Trainingen

ADD & ADHD Trainingen

Dagelijks worden kinderen en (jong)volwassenen met AD(H)D verkeerd begrepen waardoor ze ten onrechte bestraft worden. Hierdoor worden hun kwaliteiten niet gezien of naar de achtergrond geschoven. Onbegrip of te weinig kennis over deze stoornis speelt hierbij vaak een rol. Door dit gegeven ben ik juist gaan kijken naar de kwaliteiten en mogelijkheden en niet alleen naar de lasten van deze stoornis.

Door creatieve en leerzame opdrachten proberen wij het gevoel van AD(H)D over te brengen en wat dit met het dagelijkse leven doet. Door actief bezig te zijn leer je steeds meer over deze stoornis. Onderwerpen als het medisch onderzoek, psychologische begeleiding en medicatie zullen ook de revue passeren.

Door goed te luisteren naar de behoefte van kinderen, (jong)volwassenen, ouders, leidinggevende, het management, ervaring deskundige en trainers blijven onze trainingen in ontwikkeling en kunnen wij maatwerk leveren.

Martin Pescatore verzorgd verschillende trainingen voor verschillende doelgroepen binnen organisaties. Ook worden er trainingen geschreven specifiek voor ouders.

Autisme Trainingen

Deze training laat zich het beste omschrijven als creatief, ontdekkend en leerzaam. De informatieverwerking bij mensen met Autisme werkt anders. Autisme kent vele gezichten en uit zich dan ook op veel verschillende manieren. Sommige mensen zoeken heel weinig contact met anderen, terwijl anderen hierin juist heel actief kunnen zijn. Ook zijn er mensen met Autisme die hierbij ook een verstandelijke beperking hebben, dit wil absoluut niets zeggen want bij mensen met een hoge intelligentie komt deze stoornis ook voor.

Sommige mensen kunnen met deze stoornis zeer goed zelfstandig functioneren, terwijl anderen een intensievere begeleiding nodig hebben. Hierbij speelt begrip ook een grote rol. Autisme wordt met regelmaat nog vaak verkeerd begrepen waardoor juist deze mensen ten onrechte bestraft worden. Hierin zien wij onze uitdaging.

Deze mensen hebben kwaliteiten die de gemiddelde mens niet heeft en zijn van toegevoegde waarde voor onze maatschappij. Tijdens onze training laten wij deelnemers ervaren wat Autisme met jou als mens doet. Door naar elkaar te luisteren en te leren, zullen er verandering ontstaan waardoor het begrip vergroot.